CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Thursday, January 7, 2010

Rack Your Brains..


Assalamualaikum untuk seluruh alam...

Rehat sebentar dari memerah otak... Melayan blogspot yg dah lama tak di up date.. Rasanya minggu ini sahaja, sel2 dan neuron2 dalam otak semakin bercambah. Alhamdulillah.. Tapi masih belum dimaksimakan penggunaannya...

Masa yang ada hanya sehingga bulan March. Harap 'new financial year' bermula 1 April 2010 membuahkan hasil terbaik mengejar impian umrah. Alhamdulillah, masih lagi Allah berikan peluang melepasi target 'ar-rasyidun' untuk tahun ini. Huh, masa yg amat kritikal...

Tahun baru ini, banyak perkara lama yg belum selesai, harus dikendong bersama. Belum lagi dikira azam baru yg makin menambahkan bebanan tanggungjawab. Tapi, pesanan 'dia' sering membisikkan azimat semangat "ada hati, semua jadi. Yg penting, kena consistent"... InsyaAllah, bit by bit, one by one, lama2 setel semuanya.. Ameen..

Tadi, jumpa dengan ustaz Taufiq. "Bagus enti buat dissertation. Ana salute lah org yg pilih untuk nulih ni. Kerja ni tok susoh. Sapo buleh fokus, consistent, 2 syarat ni ada, confirm berjaya". Lagi kata-kata penguat semangat. Kali ni, dapat carrel room. Sampai 1 Feb 2010 sahaja dibenarkan kuarantin diri dalam ni. Harap banyak membuahkan hasil...

Kini, saya lebih menikmati kehidupan sebagai student. Indahnya amat lain berbanding di UM dulu. Agaknya, fikiran makin matang, peluang dirasakan makin banyak. Rasa dunia ini sentiasa senyum ceria kepada saya. Alhamdulillah....

2 comments:

risha said...

Chaiyok2 Che Da.. Bila dah siap project paper, then baca blk paper tu rase cm percaya tak percaya.. betul ke aku tulih ni hihi..

You can do it.. Aja2 fighting..

Nurul Huda said...

aja2 caiyookkk...hihihihi...tq kak teh...tgh semangat ni..ahaks...